Hogyan legyél vállalkozó anyuka?

Biztosan te is észrevetted már, hogy sok aktív, sikeres, esetleg több gyermekes vállalkozó anyuka van a Te környezetedben is, akiknek a munka mellett is van idejük és türelmük a családjukra, gyerekeikre. Otthon dolgoznak, háztartást vezetnek és anyukák legfőképp! Megőrzik jókedvüket és lelkesedésüket, mosolyogva, könnyedén veszik az akadályokat (ha egyáltalán vannak). Hétköznap, napközben bevásárolnak, fodrászhoz, műkörmöshöz, kozmetikushoz járnak, és még a játszótéren vagy a játszóházban is többször megfordulnak. Az igazat megvallva mostanáig óriási fejtörést okozott, hogy hogyan is csinálják? Bevallom irigykedtem rájuk!

Én is, mint a legtöbb GYED-en, GYES-en lévő anyuka, az otthon töltött idő vége felé töri a fejét, hogy régi vagy új munkahely, vállalkozás, teljes munkaidő, részmunkaidő, de a gyerekek és a család azért ne érezze a hiányt, stb.
Rengeteget gondolkoztam! Mindig is motoszkált a fejembe, hogy mi lenne, ha…ha saját vállalkozásba kezdenék?! Ha nem a régi munkahelyemre térnék vissza, hanem a magam által felépített vállalkozás lenne az „ÚJ” munkahelyem, egy megszokott környezetben, saját időbeosztásban, főnökök nélkül?!

Én hogy csináltam?

Mérlegeltem a lehetőségeimet. Elsődleges vágyam az volt – mint édesanya – hogy a családom és saját magam elhanyagolása nélkül, pénzt tudjak keresni, rugalmas időbeosztásban, de egyben legyen kihívásokkal teli és NE legyen monoton a munka.
Másodlagos érvem az volt, hogy egész nap azt csinálhassam, amit szeretek, tudok, amihez értek, amit egyébként az elmúlt évtizedben több multinál is csináltam.

A második kisfiam érkezése csak megerősítette bennem a vágyat – amit már az elsőnél is éreztem – hogy minél rugalmasabban oszthassam be az időmet, és lehetőség szerint minimálisra csökkentsem a munkába járás által felemésztett időt. Ezt az álláspontomat a nagyobbik fiam közösségbe kerülése csak még jobban megerősítette, és szerintem a kisebbikkel sem lesz másképp. Anyaként a fiúk és a család vált a legfontosabbá számomra, így érthető, hogy velük szerettem volna minél több értékes, minőségi időt együtt tölteni.

Nem is olyan régen, pár hete talán egy véletlen folytán belebotlottam egy fiatalember (nekem fiatal :-)) facebook hirdetésébe/oldalába, aki felnyitotta a szemem, aki egy kis lendületet vitt a gondolkodásmenetbe, aki felvázolta az online vállalkozás minden porcikáját, és ő adta meg azt a löketet, ami még hiányzott! Online élet, ok, mert ennek van jövője! Egy online vállalkozás éppen ideális választásnak tűnt ahhoz, hogy a céljaimat megvalósítsam. Egyszerűen átértékelődött az életem és a fontossági sorrendem. A hallottak alapján elkezdett körvonalazódni, hogy nem kézzel fogható termékekkel akarok én foglalkozni, hanem szolgáltatással. És igen, én vállalkozni akarok! Néhány nappal később, egy újabb facebook hirdetés/oldal ütötte fel a fejem: VA Tréning… elolvastam minden porcikáját, és el kezdtem mélyebben beleásni magam. Nem kellett sok idő: Ez az, megtaláltam álmaim munkahelyét, hivatását, hobbiját, amivel pénzt is kereshetek, és a családomra is van mellette elegendő időm, és ez a Virtuális Asszisztens!

Nos, ezt tanulom mostanában! 😉

Nézz körül a weboldalamon, és ha bármilyen kérdésed van, bátran vedd fel velem a kapcsolatot!