Személyes blogposzt következik 😉 Hol is kezdjem? Kezdem az elején…Mindenkinek van egy álma, melyet ha megvalósít, eléri életcélját és a munkájában is a boldogság övezi!

Életem első blog cikke arról szólt, hogy sikerült Virtuális asszisztensi létemig eljutni, most majd egy év elteltével visszaemlékezve igen csak tanulással és csodákkal teli évem volt a 2018.

Igazából évekig gondolkoztam – míg a gyerekekkel otthon voltam – mi lenne a legjobb megoldás számomra. 2018 márciusban az életem egy új szakaszba lépett, új embereket sodort az élet hozzám. Először egy önfejlesztéssel foglalkozó fiatalember facebook oldala jött velem szembe. Annyira figyelemfelkeltő volt, amit írt, hogy felnyitotta a szemem, és egy kis lendületet vitt a gondolkodásmenetembe. Igazából mindvégig itt hevert előttem a lehetőség, hogy online vállalkozó kell, hogy legyek, de – így visszatekintve – talán féltem ettől életformától, mert világéletemben alkalmazott voltam. Ez a fiatalember felvázolta az online vállalkozás minden porcikáját, és megadta azt a löketet, ami még hiányzott! Egy online vállalkozás éppen ideális választásnak tűnt ahhoz, hogy a céljaimat megvalósítsam. Egyszerűen átértékelődött az életem, de a fontossági sorrend maradt. És itt ebben a csoportban találkoztam egy poszttal:

„ Sziasztok! Én nemrég kezdtem a vállalkozásomat, virtuális asszisztensként dolgozom…”

Hónapokig tartó tanulás

Miután nagyon sok mindent elolvastam ezzel kapcsolatban, rájöttem, hogy ez egy testhez álló „szakma”. Alkalmazottként szinte pont ezt csináltam, csak multinál: a főnökeim keze alá dolgoztam, hogy ők tényleg csak az adott részleg vagy cég vezetésével foglalkozzanak.

Az elmúlt időszakban sok szakma rejtelmeibe belekóstoltam, persze szakmai segítséggel: weboldal készítés, WebDesing, GDPR… Alapvető programokat, melyeket a kolleginák használnak, nagyjából felhasználói szinten én is használtam életem során – erről majd egy következő cikkben írok.

Hogyan lesznek ügyfeleim?

2018 őszén még mindig ott tobzódtam, hogyan lesznek nekem ügyfeleim? Igazából ez volt az egyetlen olyan „félelem” bennem, amit valahogy le kellett volna győznöm! Hihetetlen, márpedig „véletlenek nincsenek” és „minden értem történik, és nem ellenem” életfelfogással élek! Csoda a csodában, hogy pont ekkor keresett fel Lukáts Andrea – AktívVirtuálisAsszisztens képzésével, hogy ő éppen virtuális asszisztensek mentorálásával szeretne a jövőben foglalkozni, és véletlenül érdekelne-e, lennék-e a tesztalanya? 😉 Az igazság az, hogy habozás nélkül fogadtam el a segítségét, mert amióta ez a Virtuális Asszisztencia megfogalmazódott bennem és megismertem ennek a legtöbb csínját-bínját és a belföldi és külföldi (jelenleg még) kolleginákat, Andi és persze a többiek is egyfajta példaképpé váltak!

Mentorált lettem

Elkezdtünk Andival együtt dolgozni, szó szerint ittam/iszom a szavait, segített legyőzni a „félelmemet”, és nagyon sok mindent tanultam és tanulok jelenleg is tőle! A 2019-es évet komoly évtervezéssel kezdtük, és már most élvezem, hogy „arathatom a babérokat”! Haladok a kitűzött célom felé, és érzem, hogy a legjobb úton haladok!

Köszönet!

Köszönöm a családomnak, és néhány barátomnak, és legfőképp Andinak, akik mindvégig hittek bennem és mellettem álltak, hogy valóra váljanak az álmaim, tényleg azzal foglalkozzak, amiben önmagam lehetek, kiéljem kreativitásom, és támogattak abban, hogy merjek váltani!

Ha úgy gondolod, hogy Te is szeretnéd kiszervezni az időrabló feladatokat, keress meg elérhetőségeimen!