Mikor vállalkozóként úgy döntesz, hogy céget alapítasz, vagy esetleg meglévő vállalkozásod fejlesztenéd, úgy gondolod, hogy a cég minden tevékenységben aktívan részt kell venned, semmit nem adhatsz ki a kezedből. Próbálsz mindent elintézni, megcsinálni, még akkor is, ha ehhez nincs affinitásod, képzettséged. És még a szabadidődet is erre áldozod, egyre kevesebbet leszel a szeretteiddel. Legrosszabb esetben még az egészséged is rámehet a stressz miatt.

Ne ess ebbe a hibába! A megoldás számodra egy Virtuális Asszisztens (továbbiakban VA), aki távolról nyújt profi segítséget. Leveszi a válladról a terheket a technikai, adminisztratív vagy kreatív támogatásával. Sokkal könnyebbé teheti az életedet, a napi munkádat órákkal meg tudja rövidíteni, ha a feladatokat kiszervezed egy szakmailag tapasztalt VA-ra, aki szereti is, amit csinál, máskülönben nem lenne VA! Így neked több időd lesz a fontosabb ügyekkel foglalkoznod!

Most, hogy már reálisan látod, hogy egy VA hogyan tud segíteni neked, kíváncsi lehetsz, milyen feladatokat tudsz kiszervezni…

Íme, néhány időigényes, de fontos feladat, melyet kiszervezhetsz:

  • Adminisztratív feladatok: adatgyűjtés, dokumentumok, prezentációk, táblázatok szerkesztése, kezelése, számlázás, hanganyagok legépelése, korrektúrázás, tördelés, kisebb grafikai anyagok elkészítése, adatbázis kezelés stb.
  • Online Marketing támogatás: közösségi média fiókok létrehozása, posztolás, hirdetések kezelése, weboldal/webshop tartalomszerkesztése, frissítése, stb.
  • Blogolás: cikk megírása, szerkesztése, formázása, közzététele, Címkék és képek hozzáadása a blog bejegyzésekhez stb.
  • Személyi asszisztencia: e-mail menedzsment, naptár menedzsment, határidők, események figyelése, repi ajándékok intézése, recepciós feladatok, rendezvényszervezés, utazásszervezés, könyvelési anyagok, számlák elkészítése, postázás, stb.
  • Webdesing/Grafikus: logók, bannerek, könyvborítók tervezése, weboldal tervezés-készítés, landing page/sales/Opt-In oldalak tervezése, stb.
  • SEO szakember: oldal elemzés, kulcsszó kutatás, versenytárs elemzés, Analytics, Landing Page, oldalak optimalizálása, linképítés, stb.
  • Webfejlesztő: webhelyek támogatása, fejlesztése, karbantartása, biztonság és hibaelhárítás, CRM integráció, stb.

Ki lehet szervezni még például az Ügyfélszolgálatot, a Pénzügyet, a Könyvelést, vagy a HR-t, de még sok egyéb területet is. Olyan feladatot érdemes külsősre bízni, melyet a Te vállalkozásod is képes volna elvégezni, de nem kívánja tovább terhelni vele a dolgozóit, és ebből még profitálni is képes.

A kiszervezhető feladatok listája végtelen, sok területen tud egy VA segíteni! Ha a fenti tevékenységek közül akár már csak egyet kiszervezel, már sokkal több időd marad a vállalkozásod lényeges elemeire, a családodra és nem utolsósorban az egészségedre!

Abban az esetben, ha éppen nem is a megfelelő kvalitású Virtuális Asszisztenssel hoz össze a sors, nyugodtan keresd fel, mert lehet, hogy személy szerint Ő nem foglalkozik az adott témával, de ismer olyan kollégát/kolleginát, aki számodra a megfelelő lehet!

Amennyiben készen állsz arra, hogy megreformáld a vállalkozásodat, nézd meg, milyen területeken tudok segíteni és egyeztessünk időpontot a részletek megbeszélésére.