Manapság nagyon sok online program (gépen) és applikáció (okos telefonon) létezik, melyeket össze is lehet szinkronizálni és könnyebbé teszik a napi munkánk menetét. A közös munka kezdetével elő is kerülnek az első kérdések: hogyan osszuk meg egymással a dokumentumokat, az a titkos jelszó azért maradjon is titkos, vagy ha nem tudunk találkozni, de alá kell írni egy szerződést, és még sorolhatnám azokat a felvetéseket, melyeket nekem is feltesznek nap, mint nap.

Természetesen azokon a felületeteken is tudunk dolgozni, melyeket az ügyfelek használnak, de sok olyan vállalkozó is van, aki vagy azért nem használt még semmilyen programot, mert nem ért az online világhoz, vagy azért nem, mert még papír alapon dolgozik. Ezek a vállalkozók szeretnének online módra váltani, és ebben mi Virtuális Asszisztensek is tudunk nekik segíteni. Összegyűjtöttem néhány programot, amelyeket Én is használok a mindennapi munkám során. Ezek az interneten is elérhetőek, nagy része ingyenes!

Trello

Ez egy projekt menedzsment program, elég egyszerű, könnyen kezelhető, feladatszervező program, amit az asztali gépeden is tudsz használni, és mint applikációt a telefonodra, tabletre is tudod telepíteni (mi mindkettőt használjuk). Színes kártyákkal tudod rendezni benne a munkával vagy magán élettel kapcsolatos feladataidat, beállíthatsz határidőket, csatolhatsz fájlokat is hozzá. Talán a Post-It használathoz tudnám hasonlítani, de annál azért sokkal többet tud.

LastPass

Ez egy online jelszókezelő, ami megjegyzi a különböző felületekhez tartozó felhasználóneveket és jelszavakat. Mi az előnye?

  • nem kell megjegyezned, lehetnek akármilyen hosszúak és bonyolultak
  • nem neked kell ezeket mindig bepötyögni
  • megoszthatod azzal, akivel együtt dolgozol, például velünk, Virtuális asszisztenssel
  • nem kell kiadnod a jelszót sem, mert csak a ’****’-okat olvassa a másik fél

Mi a hátránya? Egy mesterjelszót kell megjegyezned, amivel erre a felületre belépsz – ha ezt hátránynak lehet nevezni.

HelloSign

Ez egy elektronikus aláírást létrehozó platform, hogy online felületen a szerződés aláírások is megoldva legyenek! Regisztrációhoz kötött. Az ingyenes verzió 3 dokumentumot enged elektronikusan aláírni havonta.

Canva

Grafikákat, képeket tudsz vele készíteni közösségi felületekre, névjegykártyát, logókat, meghívókat, plakátot, szórólapot, és még sok más kreatív tevékenységre alkalmas. Vannak sablonok, fotók, betűtípusok, hátterek, grafikai elemek, amikkel tudsz dolgozni, de tölthetsz fel saját képeket is, így tudsz saját magadnak tervezni. Az alap ingyenes, de van fizetős verzió is, amivel több használható funkciót kapsz.

My hours

Ez egy online stopper. Külön mérni tudod az feladatokra fordított időt, de akár riportot is készíthetsz a méréseidből. Bármikor elindíthatod és leállíthatod az órát, ha később újraindítod, onnan folytatja a számláló, ahol abbahagytad. Ingyenes program. Nekem nagy segítség, mert leginkább óradíjban dolgozom, ezzel mérem az egyes munkákra fordított időt. Így az ügyfeleimnek is el tudom küldeni, hogy az adott feladattal mennyi ideig dolgoztam! Sokan dolgoznak a Toggl-el is, amely ugyanezt tudja.

Tiny PNG

Ez egy online elérhető képtömörítő program. Csak figyelni kell arra, hogy egy kép nem lehet nagyobb 5Mb-nál, és maximum 20db képet tudunk vele egyszerre tömöríteni. Az alap verzió ingyenes, de van egy Pro verziója, ami bármennyi képet tud egyszerre tömöríteni, 25Mb a kép nagysága.

Szamlazz.hu

Van ingyenes és fizetős csomag.  A számlákat gyorsan elkészítheted vele, tudsz sablonokat csinálni (termékekre, szolgáltatásokra, ügyfelekre), amiket csak ki kell választani a számlakészítéskor. NAV-álló 🙂

Google fiók

Hasznos lehet létrehozni egy fiókot, ha eddig még nem tetted meg, habár manapság az Android készülékek ez alapján működnek. Teljesen ingyenes!!! Nagyon sok dolog használható vele: Gmail, Google Naptár, Google Drive, You Tube – csak hogy említsek párat.

Dropbox

Regisztrációt követően ingyenes tárhelyet (2GB) kapsz. Ha a programot letöltöd a gépedre, telefonodra, tabletedre és ide mented az anyagaidat, akkor az automatikusan a felhőbe kerül, és így nem veszik el. A mappák megoszthatóak.

Kommunikációs platformok

Gondolok itt a telefonon és az SMS-en kívül a Skype-ra, Viber-re, a Hangouts-ra, Messenger-re, Whatsapp-ra, és még sorolhatnám. Nagyon hasznos csatornák, ráadásul ingyenes, nem kell hozzá más, csak internet elérés!

Ezeket a programokat én is használom a mindennapos munka során, de a tárház végtelen! Amennyiben készen állsz arra, hogy megreformáld a vállalkozásodat, nézd meg, milyen területeken tudok segíteni és egyeztessünk időpontot a részletek megbeszélésére.