Ki az a Virtuális Asszisztens? És mit csinál? És miért jó ez nekem? Miért van rá szükségem? Szerintem, elsőre legalább ez a 4 kérdés merül fel benned, ha még nem találkoztál ezzel a kifejezéssel!

A Virtuális Asszisztens az a személy, aki Érted van! Segít, hogy Te „a Vállalkozásodon dolgozz, ne a Vállalkozásodban!”. Több évi tapasztalat van a háta mögött, széleskörű ismeretekkel rendelkezik és beszél idegennyelve(ke)t. Online, a távolból, azaz pl otthonról, „Home Office”-ból, adminisztratív támogatást nyújt Neked, mint Vállalkozónak, a saját professzionális irodai infrastruktúrájával.  is vállalkozó, aki „saját irodájából” dolgozik, saját eszközeivel, megbízási szerződéssel. Mivel nem munkavállaló, az adót és a járulékokat maga után fizeti. Még több infót előző blogomban olvashatsz!

Jól hangzik ugye? Akkor lássuk mikor van rá szükséged:

  1. Mindig ugyanazokat az adminisztrációs feladatokat végzed nap, mint nap, nem tudsz a vállalkozásod fejlődésére összpontosítani!
  2. Nincs magánéleted, nincs szabadidőd, nem tudsz a családoddal, a gyeremekeiddel időt tölteni, 24/7 dolgozol megállás nélkül!
  3. Halogatod a feladatokat, mert annyi féle van, hogy nem mindegyikre van időd!
  4. A vállalkozásod még nem tart ott, hogy egy alkalmazottat felvegyél – még részmunkaidőben sem!
  5. Talán van egy alkalmazottad már, aki az adminisztrációért felel, és el is végzi, mégis vagy egy egyszeri, vagy folyamatos feladat, melyet rá már nem tudsz bízni, mert talán nem ért hozzá, vagy már neki is túl sok feladatot adtál!
  6. Vannak feladatok, melyeket el kellene végezni, de nem értesz hozzá!
  7. Lenne időd a feladatra, és meg is tudod csinálni, még sincs hozzá kedved!
  8. A sokrétű munka mennyisége már stresszt okoz számodra, és úgy érzed, hogy az egészséged rovására megy!
  9. Befizetéssel-kifizetéssel vagy megbeszélésekkel, ajánlatokkal, szerződésekkel kapcsolatos határidőket rendre elfelejted, szükséged van egy élő határidőnaplóra, aki segít ezen időpontok betartására!
  10. Azt szeretnéd csinálni, amiben a legjobb vagy: a Vállalkozásod!

Ha a fenti pontok közül akár egy is igaz rád, fontold meg hogy, felkérsz egy Virtuális Asszisztenst, hogy segítséget nyújtson az ismétlődő (folyamatos) vagy egyszeri (projekt) feladatok ellátásában, szabadítsa fel az idődet, hogy Te csak a lényeges feladatokra koncentrálhass! Újra egyensúlyt hozzon a magánéleted és a munka között, több időt tölthess azzal vagy azokkal, akik fontosak az életben, és ne a stressz legyen az életed meghatározója!

Hidd el, az ő Hobbija is a munkája, ahogy neked is abban segít, hogy Te is a hobbidnak élj, a Vállalkozásodnak!

Amennyiben készen állsz arra, hogy megreformáld a vállalkozásodat, nézd meg, milyen területeken tudok segíteni és egyeztessünk időpontot a részletek megbeszélésére.